Cargando

Tipus d’alcohol

CERVESA

Beguda alcohòlica simple obtinguda per fermentació d’una infusió de malt, blat de moro i altres cereals amb addició de llúpol. 

VI

Beguda alcohòlica obtinguda per fermentació del most de raïm. Vi blanc. Vi dolç. Vi gasificat. Vi negre o vi roig. Vi ranci. Vi rosat. Vi sec. Vi d’agulla. Vi de taula. Vi escumós. Vi moscatell.

CONYAC

El conyac és una beguda alcohòlica del mateix tipus que l’aiguardent, que s’elabora a partir del vi de raïm blanc dels ceps cultivats prop de la ciutat de Cognac, en els terrenys càlids del departament de Charente, França

VODKA

El Vodka beguda espirituosa neutra obtinguda per destil·lació o rectificació, o ambdues coses alhora, de mosts procedents de la fermentació alcohòlica de patates, o de sègol o altres cereals.

GINEBRA

Beguda espirituosa, d’uns 40 graus alcohòlics, constituïda quasi exclusivament per aigua i alcohol, però aromatitzada amb ginebrons. 

ROM

Aiguardent d’origen antillà que hom obté fermentant i destil·lant els sucs i melasses de canya de sucre (més o menys diluïts); és anomenat també aiguardent de canya.

TEQUILA

Beguda alcohòlica, pròpia de Mèxic, obtinguda per destil·lació d’un most d’atzavara conreada (Agave tequilana).

PISCO

El pisco és una beguda alcohòlica de raïm destil·lat. Amb diferències quant a l’elaboració, és una beguda típica tant de la gastronomia del Perú com de Xile. Aquests dos països mantenen una disputa sobre l’origen del pisco, reclamant tots dos la denominació d’Origen de la beguda.

WHISKY

 Beguda espirituosa obtinguda per destil·lació de líquids resultants de fermentació de mosts d’ordi, sègol, civada o altres cereals maltats i dessecats sobre foc de torba.

SINGANI


Singani és una beguda alcohòlica boliviana, de la família de l’aiguardent de raïm. S’elabora a partir de la destil·lació de vi del raïm moscatell d’Alexandria o Muscat d’Alexandria.

ANÍS

L’ anís (aniseta o aniset i també fil al Rosselló) és un tipus d’aiguardent que prové de la maceració en alcohol de llavors d’anís, en combinació amb altres plantes. La graduació de l’anís varia entre els 30 º (anís dolç) i els 50 º (anís sec). Es consumeix sol o barrejat amb aigua. L’anís és transparent si se serveix sol, i blanquinós barrejat amb aigua.