Cargando

Com han canviat les festes?

Sant Antoni

Als voltants de 1970, a Sant Antoni tan sols hi anaven els nens petits del poble. Hi anava tan poca gent, que la festa quasi es va suspendre.

Aquesta festa no va ser massa popular entre la gent fins la seva alcoholització. Ara que la gent hi consumeix, i que es coneix com «una festa per beure» hi acudeix gent de tots llocs de Mallorca.

Sant Antoni antes
Sant Antoni ara

Sant Joan

Sant Joan ha estat víctima d’un esdeveniment similar. Fa uns anys, quan tu anaves a Sant Joan, tan sols et topaves amb menorquins. Ara que la festa s’ha alcoholitzat, no és el mateix. Si tu vas a Sant Joan, probablement tan sols et creuràs amb mallorquins que hi han assistit per beure.

Sant Joan antes
Sant Joan ara

Revetlles

Antes a les revetlles s’hi anava per ballar,i per gaudir de la musica. Aquestes festes populars del poble, s’han convertit en un botellon i amb una aglomeració de gent.

Revetlla Artà ara

Es Much, Sineu

L’evolució que pren aquesta festa és bastant evident. Al inici, l’origen d’aquesta festa era que algunes families o grups d’amics allargaven un dinar el 14 d’agost, i van començar a formar una festa de tarda, fent algunes bretolades. Amb el pas dels anys la festa es va anar popularitzant arreu Mallorca, i varen començar a incorporar elements i tradicions que es veuen avui en dia. També es va incorporar l’alcohol, una manera d’atreure a més gent a les festes.

Malauradament, no hem pogut trobar cap fotografia antiga del Much.

Es Much ara